МАКЕДОНИЯ СПОМЕНИ ОТ БЯЛОТО МОРЕ – ОТКРИВАНЕ

 

Makedonia-3На Регионален исторически музей – Добрич гостува „Сдружение „Бело море" – Солун с фотоизложбата „Македония спомени от Бялото море" експонирана във фоайето на Дом-паметник „Йордан Йовков" до 20 март т. г. Тя е дело на млади български родолюбци от Гърция и представя българското културно историческо наследство, запазено и до днес в Беломорска Македония. Гостите на изложбата могат да се насладят на природни картини от Беломорието, на автентични народни облекла, предмети от бита и др.

 

На откриването на изложбата бе поканен и председателя на Благотворителното македонско дружество в Несебър Иван Бабев, който представи своята книга „Помним делата ви". Тя е посветена на борбата на българите срещу гръцките поробители на Македония от началото на миналия век.

 

Гостите на мероприятието се насладиха и на концерт на ансамблите за автентичен македонски фолклор „Македонка" и „Вардарка". Текстовете на песните и изкусното изпълнение развълнуваха цялата аудитория. Двата състава заедно с оркестрантите получиха бурни аплодисменти от публиката.

 

Тази вечер, посветена на Македония бе урок по родолюбие за всички нас.

 

 

Makedonia-1.JPGMakedonia-2.JPGMakedonia-3.JPGMakedonia-4.JPGMakedonia-5.JPGMakedonia-6.JPGMakedonia-7.JPGMakedonia-8.JPGMakedonia-9.JPGMakedonia-10.JPGMakedonia.JPG