УНИКАЛНА ИЗЛОЖБА ОТКРИВА РИМ – ДОБРИЧ

 

otkrivane-muzeina-sbirka-trumbПо повод 60-годишния юбилей на Регионален исторически музей – Добрич и проект „Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация“ на Община град Добрич открихме обновената експозиция „Археология на Добруджа“. Музейният екип изказва огромна благодарност на Община град Добрич и на всички други хора, които участваха в дейностите по проекта, така че морално остарелите сграда и експозиционна зала да добият съвременен вид, и по иновативен и модерен начин да представят историческото минало и богатствата на Добруджа. Благодарим за подкрепата и за първите похвали от наши колеги: „Вие сте еталон за нашите музеи.“, за перфектно направената реставрация и консервация на експонатите, и за оригиналната им подредба в експозицията. В книгата за впечатления бе написано: „Уникална изложба“, „Браво колеги! Благодаря Ви за прекрасната експозиция! Вие сте сърцето на този музей!“, „Тази изложба е най-голямото нещо, с което се гордея в моя роден Добрич“, група туристи – ветерани от клуб „Златна есен“, гр. Разград написаха: "...останахме очаровани от вниманието и богатото познанство на археологията в този райски кът на равна Добруджа“.

 

В първия ден на откриването на изложбата, музейната колегия посрещна над 100 човека. Интересът към новата изложба е огромен, тъй като тя представя уникални находки за Добруджа, Югоизточна Европа и света. Вече има заявки за групови посещения. Учебният музей, който представлява възстановка на възрожденско училище, също посрещна своите първи участници в образователни програми от ЦДГ „Дора Габе“. Децата в приказен и игрови вариант се докоснаха до миналото на своя роден край и споделиха, че им е било много интересно и че са се забавлявали много добре.

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ И ВИЕ!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

otkrivane muzeina sbirka 2_16.jpgotkrivane muzeina sbirka 2_33.jpgotkrivane muzeina sbirka_10.jpgotkrivane muzeina sbirka_11.jpgotkrivane muzeina sbirka_14.jpgotkrivane muzeina sbirka_15.jpgotkrivane muzeina sbirka_23.jpgotkrivane muzeina sbirka_24.jpgotkrivane muzeina sbirka_25.jpgotkrivane muzeina sbirka_26.jpgotkrivane muzeina sbirka_29.jpgotkrivane muzeina sbirka_34.jpgotkrivane muzeina sbirka_46.jpgotkrivane muzeina sbirka_47.jpgotkrivane muzeina sbirka_58.jpg