КОНЦЕРТ НА ГРУПА ОСНОВНО ВЕТРОВЕ

 

 

Етно групата „Основно Ветрове“ ще изнесе първи концерт в Добрич в сътрудничество с Регионален исторически музей – Добрич и кафене Старият Добрич.

Български и международен фолклор ще се съчетае в едно духовно звучене на 10 септември (четвъртък) в 19:30 часа пред административната сграда на Регионален исторически музей в Етнографски комплекс „Старият Добрич“.

Етно групата е създадена от видни родни музиканти. Тя черпи влияние от фолклорите на народите по света, но никога не къса връзката със своя български корен. На сцената ще излязат:

 

Веселин Митев - глас, арменски дудук, гайда

 

Петър Йорданов - Бъни - перкусии

 

Константин Кучев - глас, индийски ситар, цигулка

 

И тримата свирят на необичайни музикални инструменти, събрани отблизо и далеч, като хенгдръм, африканска калимба, австралийско диджериду и индийски ситар. Музиката им е търсене в полето на чистия звук без жанрови и стилистични ограничения. В нея се смесват елементи на различни музикални фолклори и съвременни похвати като looper и звукови процесори. В основата ѝ е дълбокият и трансцедиращ звук на хенгдръма, който повежда слушателите на пътешествие отвъд познатото, в различните пространства на тялото, ума и духа.

 

Концертът е част от есенното турне на групата, което включва още Шумен, Варна и Бургас.

 

Достъпът е безплатен. Препоръчва се дарение към групата.

Организатор:

Флориан Демирев

Тел.: 0894 585 200

Shangri Live - агенция за артисти

Osnovno_Vetrove_muzik_formacia.jpg