ИЗЛОЖБА „ДОБРИЧ В СТАРИТЕ КАРТИЧКИ“ - ОТКРИВАНЕ

 

 

На 21февруари бе открита изложбата на Регионален исторически музей – Добрич „Добрич в старите картички“, която е представна в Дом-паметник Йордан Йовков.

 

В изложбата са включени 129 картички, групирани в четири периода: до войните в началото на 20 век (Балканската война, Междусъюзническата война, Първата световна война), периода на румънската окупация (1913-1916 и 1918-1940), 1940-1944 г. и социалистическия период.

 

Картичките разказват историята на града в образи. Показват емблематични сгради и улици, часовниковата кула, шадраванния площад, градския парк. Най-старата картичка е от 1903 г., а най-новите са от 80-те години.

 

На откриването присъстваха много гости сред които бе и д-р Емилия Баева - зам.кмет „Хуманитарни дейности“ към община град Добрич. Посетителите на изложбата с интерес и любопитство изслушаха въведението на Цветан Сашев – уредник в отдел „Нова и най-нова история“ и научиха интересни факти от миналото на родния град.

 

Жителите и гостите на града ще могат да посетят изложбата до края на месец април и при желание да се включат в нея, дарявайки картички които ще бъдат изложени в специална витрина и след приключване на изложбата ще бъдат заведени във фондовете на музея.

 

1_starite_kartichki.jpg2_starite_kartichki.jpg3_starite_kartichki.jpg4_starite_kartichki.jpg5_starite_kartichki.jpg6_starite_kartichki.jpg7_starite_kartichki.jpg

 

 

 

 ДОБРИЧ В СТАРИТЕ КАРТИЧКИ