ГЛАСОВЕТЕ ОТ РУСЕ ЗА ДОБРУДЖА

 

 

На 17 септември 2019 г. в Дом-паметник „Йордан Йовков“ бе представена книгата „Гласове от Русе за Добруджа“, издание на Регионален исторически музей (РИМ) – Русе, с автори Мариана Димитрова и проф. Николай Ненов. На срещата с добричкото гражданство – Мариана Димитрова и доц. Цветолин Недков, гл.уредник на отдел „Нова и най-нова история“ в РИМ – Добрич, очертаха акцентите на тази книга-албум: „Възникването, развитието и разрешаването на въпроса за Южна Добруджа след войните за национално обединение 1912-1913 г. и 1915-1918 г., и ролята на русенската общественост в него, осветляване на дейността на Вътрешната добруджанска революционна организация (ВДРО) в крайдунавския град и възстановяване на истината за това, кои са автентичните герои на добруджанските революционни движения".

В изданието е използван богат снимков материал както и изследвания от най-различен тип.

Получи се интересна дискусия. Публиката бе много активна и зададе въпроси, на които Мариана Димитрова отговори с интересни факти.

 

1-kn_glasove_Ruse-Dobrudzha.jpg2-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg3-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg4-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg5-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg6-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg7-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg8-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg9-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.jpg10-kn_glasove_Ruse-za-Dobrudzha.JPG