НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА 2017

 

 

На 10 май 2017 г., в навечерието на Нощта на литературата, в градинката пред Дом-паметник „Йордан Йовков" Регионален исторически музей – Добрич постави Къщичка за книги. Така се присъединяваме към вече създадените в България и в чужбина свободни зони за четене. Убедени сме, че с тази инициатива обогатяваме градското пространство, провокирайки интереса на малки и големи към словото, към книгата. Иска ни се Къщичката за книги да стане любимо място за срещи, разговори, споделяне и размяна на книги.

 

Ние поставихме началото. Очакваме да подкрепите идеята ни. Оставете в Къщичката свои книги, заменете ги с други или просто ги прочетете и върнете! Повече за движението в световен мащаб може да прочетете на: https://www.bookcrossing.com

 

Заповядайте на Нощта на литературата в Дом-паметник „Йордан Йовков" днес от 18.00 часа. Освен че при нас ще четат гостите ни арх. Боян Коларов и адвокат Пенчо Иванов, ще бъде оповестена и една нова инициатива, свързана със стимулиране на четенето. Ще чуем повече за нея от Кичка Колева, Антония Кирова и Мария Стоянова.

 

1nosht_literatura.jpg2nosht_literatura.jpg3nosht_literatura.jpg4nosht_literatura.jpg