РАБОТИЛНИЦА ЗА БОЯДИСВАНЕ И ПИСАНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА 2017

 

 

 

boyadisvane na yaiza

 

 

 

По традиция и тази година на Велики четвъртък в двора на Етнографска къща ще бъде открита работилница за боядисване и писане на великденски яйца. В проявата, организирана от РИМ – Добрич, ще се включат ученици от I „Г" клас при СУ „Д. Талев" с класен ръководител Красимира Хинева. Музейните специалисти ще запознаят участници и гости с произхода и символиката на празника, а малчуганите ще разкажат какво сами са научили за великденските обичаи и обреди и ще изпишат с умение и фантазия свое великденско яйчице. Гостуващите на проявата баби ще припомнят как някога се е отбелязвал светлият християнски празник.

 

Желанието на организаторите е всеки участник сам да сътвори неповторим обредeн предмет, който да отнесе в дома си като великденска украса или да подари на близки с пожелание за здраве и късмет.

 

Заповядайте, малки и големи! Докоснете се до богатството и пъстротата на една хилядолетна традиция! Усетете емоцията от подготовката на предстоящия празник и си тръгнете с красота, сътворена от собствените ви ръце!

 

 Началото на проявата е от 10.30 часа на 13 април в Етнографска къща.