НАД 500 ДЕЦА ПОЛУЧАВАТ СВИДЕТЕЛСТВА В МУЗЕЯ В ДОБРИЧ

 

450 деца получиха своите свидетелства в Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич. Тук всяка година се провежда образователната програма „Моето първо свидетелство". По стара възрожденска традиция децата завършили пъвата учебна година правят открит урок пред родители и гости и показват какви знания са усвоили през цялата учебна година като накрая получават своите първи свидетелства. Те предварително се запознават с музейната среда, музейната експозиция и експонатите, с учебното дело в Добрич през Възраждането, с подредбата на класната стая и с учебната метода, с пособията за порицание и награждаване и др. Децата – участници в програмата се превръщат в последствие в музейни гидове. Впечатлени от видяното и съпреживяното, те често канят свои приятели и близки да посетят музеят и да се запознаят с културно-историческото наследство на Добрич и Добруджа.

 

РИМ – Добрич изказва своята благодарност на СОУ „Климент Охридски"с преподаватели: Веска Димитрова, Нели Василева, Ваня Стратиева, Детелина Василева, Петранка Маринова, Мариана Иванова и на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий" с преподаватели: Галина Тузларова и Тодорка Ненова, че избраха да завършат учебната година с открит урок във Възрожденското училище.

 

Музеят посрещна и възпитаниците на Частно езиково училище „Леонардо да Винчи" в Добрич, както и 100 варненчета, които получиха своите първи свидетелства в непринудената обстановка на Възрожденското училище.

 

Свидетелства получиха и 47 възпитаници на госпожите Михова и Йорданова от IV група на целодневните детски градини № 7 и № 20. Деца, родители и близки се запознаха с древната история на Добруджа и се насладиха на откритият урок, който показа колко много знания са усвоили децата, и вече са готови да станат първокласници. Вълнението на всички бе голямо, а преживяването неописуемо.

 

moeto_svidetelstvo2016.jpgOP-Parvo-svidetelstvo-2014 22.JPG

Ивелина Романова