НАСЛЕДНИЦИ НА ХАЙДУТИНА ДИМИТЪР – КАЛЪЧЛИЯТА ПОСЕТИХА МУЗЕЯ В ДОБРИЧ

 

 

На 27 март 2016 г. наследници на известния български хайдутин Димитър Стоянов Котев – Калъчлията посетиха изложбата „И сложиха главите си за Отечеството" в музея в Градски парк „Св. Георги". Те разгледаха с интерес реликвите, свързани с Руско-турската война 1877 – 1878 г. и участието на опълченците – добруджанци в нея. Особен интерес предизвика ятагана на Димитър Калъчлията, който родът е пазил поколение след поколение и през 70-те години на миналия век дарил на музея в Добрич. Най-малките наследници на славния войвода имаха възможност да се докоснат до оръжието му и да се овековечат с него.

 

Напомняме на всички наши приятели и посетители, че изложбата „И сложиха главите си за Отечеството" ще бъде експонирана до края на месец април в музея в Градски парк „Св. Георги".

 

Naslednizi_Kalachliata 1.JPGNaslednizi_Kalachliata 2.JPGNaslednizi_Kalachliata 3.JPGNaslednizi_Kalachliata 4.JPGNaslednizi_Kalachliata 5.JPGNaslednizi_Kalachliata 6.JPGNaslednizi_Kalachliata 7.JPGNaslednizi_Kalachliata 8.JPGNaslednizi_Kalachliata 9.JPGPlakat.jpg